HTML

Nemzeti Szurkolói Avatár Adatbázis

Beszélgetések, elmélkedések, bejelentések nemzeti bajnokságokról, különös tekintettel a Magyar labdarúgó-bajnokság, a Magyar kupa és a Magyar ligakupa mérkőzéseinek, csapatainak (játékosainak és edzőinek) szurkolói avatárjaira. Ha még nem ismered a (FerSML) labdarúgás szimulációs platformunkat, akkor itt a testvérblogunk erről, vagy itt egy egy oldalas röpirat.

Kövess engem!

Friss topikok

Linkblog

Labdaszerzés az ETO-DVSC-n

2010.12.18. 16:26 nb

Megkezdődött 2010–2011-es magyar labdarúgó-bajnokság 6. fordulóbeli ETO-DVSC mérkőzésének elemzése. Ez az első olyan mérkőzés, melynek részletes avatár-forrás állománya van:

http://dev.inf.unideb.hu:8080/c/document_library/get_file?p_l_id=10904&folderId=72400&name=DLFE-2503.xls

A FerSML blogon pár sorban tájékoztatást adunk az elemzés megkezdéséről. Célunk, hogy talán több érdeklődő fog bekapcsolódni a mutatott avatár-forrás állományok készítésébe, s kialakul egyfajta "public resource computing" a fociban: fersml.blog.hu/2010/12/17/idovihar_utan_eto_dvsc_0_3_lenne

A gráf csomópontjai a játékosok, élei a labdaszerzések, amikből minél több történt, annál vastagabb az él. Aki megszerezte a labdát, abba mutat az él abból, akitől megszerezte. (Az egy vagy két alkalommal történő labdaszerzések éleit töröltük a jobb olvashatóság kedvéért, de a nyíl fejét ez esetekben is meghagytuk.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eredeti méretben és pdf (skálázható) formában itt: dev.inf.unideb.hu:8080/c/document_library/get_file

A játékosok "labdaszerzés" alapján épített "jósága":

 

 

További elemzések a Debreceni Egyetem "World Football - Modelling and Visualizing" szemináriumán:
http://dev.inf.unideb.hu:8080/web/api/udv?p_p_id=20&p_p_lifecycle=0&p_p_url_type=0&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&_20_struts_action=%2Fdocument_library%2Fview&_20_folderId=71901

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nsza.blog.hu/api/trackback/id/tr42524182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása